Zes Voordelen van een Computerbril met Blauw Licht Filter


Vraag jij je af of je een computerbril nodig hebt en ben je benieuwd naar de voordelen? Als je langer dan 2 uur per dag achtereenvolgens achter een computerscherm zit dan kun je profijt hebben bij de aanschaf van een computerbril. Computerbrillen zijn voorzien van een blauw licht filter in de glazen, die belastend en schadelijk schermlicht filteren. Het dragen van een computerbril tijdens het werken achter een computer heeft een aantal voordelen waarmee jouw werkdag een stuk aangenamer kan worden.


1 MEER OOGCOMFORT

Blauw licht wordt uitgestraald door digitale beeldschermen en bevat relatief veel energie in vergelijking tot andere kleuren licht. Jouw ogen staan daardoor onder druk wanneer ze licht uit je beeldscherm moeten verwerken naar beeld. Door blauw licht te filteren haal je een groot deel van de druk van je ogen af, waardoor jouw ogen meer kunnen ontspannen tijdens het kijken naar een scherm.


2 VERBETERD CONTRAST

Door de blauw licht filter zie je met een computerbril ietsje warmere kleuren. Het verschil is subtiel, maar de wereld ziet er wat zonniger uit! Het voordeel van warmere kleuren is dat het hiermee het contrast wordt verbeterd, waardoor tekst op je beeldscherm een stuk makkelijker leesbaar. Zo wordt het kijken naar en het lezen van je scherm aangenamer.


3 MEER FOCUS

Als de druk van je ogen af is en jouw ogen zich kunnen ontspannen wordt het makkelijker om je te concentreren. De druk op je ogen zorgt ervoor dat je vaker (on)bewust pauzes neemt van je scherm. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je je niet kunt concentreren, bijvoorbeeld omdat je ogen prikken. Je begint sterretjes te zien en leest nu al de vijfde keer dezelfde zin uit het blog dat je probeert te lezen. Met een computerbril kun jij je beter concentreren op je scherm en belangrijke informatie in je opnemen.


4 VERBETERDE WERKHOUDING

Het vermoeiende effect van blauw licht op je ogen zorgt ervoor dat je ogen gedurende de dag uitgeput raken. Dat merk je doordat jouw ogen steeds meer moeite hebben om te focussen en bij te stellen. In feite zie je aan het eind van de dag iets minder goed dan aan het begin van de dag. Dat resulteert erin dat je gedurende dag je scherm steeds moeilijker leesbaar wordt. Ongemerkt zit jij waarschijnlijk dichter bij je scherm aan het eind van de dag dan aan het begin, met verslechtering van je werkhouding tot gevolg. Met een computerbril kunnen je ogen zich blijven ontspannen en kun jij rechtop blijven zitten.


5 BESCHERMDE OGEN

Blauw licht is op korte termijn slechts belastend, maar over tijd kan teveel dagelijkse schermtijd de ogen beschadigen. Dat komt omdat blauw licht de cellen op het netvlies onder druk zet. De lichtgevoelige cellen moeten harder werken en sterven daardoor eerder af. Als je langer dan twee uur per dag achtereenvolgens achter een scherm doorbrengt dan is het te overwegen om een computerbril aan te schaffen. Met een computerbril houd jij je ogen gezond.


6 BETERE NACHTRUST

Het laatste en meest bekende effect van schermlicht is de invloed die dit licht heeft op onze slaap. Neurologen adviseren daarom ook om zo’n twee uur voor het slapen gaan de digitale apparaten weg te leggen. Blauw licht is voor onze hersenen moeilijk te onderscheiden van daglicht en voorkomt daardoor de natuurlijke productie van melatonine, ons slaaphormoon. Wat veel mensen niet weten is dat veel schermtijd overdag ook invloed heeft op onze slaapcyclus. Uit onderzoek aan de Universiteit van Harvard blijkt dat zo’n 6 uur achter een beeldscherm onze slaapcyclus tot wel 3 uur kan verschuiven! Dat betekent dat onze slaapcyclus 3 uur later in gang wordt gezet dan jouw lichaam zou willen. Met een computerbril verminder je de invloed van schermlicht op je slaap, val je makkelijker in slaap en wordt ook de kwaliteit van je slaap beter.


Dit zijn de zes voordelen van computerbrillen, die niet alleen jouw werk, maar ook jouw privéleven aangenamer zouden kunnen maken. Computerbrillen van Reluxer zijn voorzien van de beste blauw licht filter van Nederland. Na lang onderzoek bieden wij een computerbril aan die niet alleen ‘s avonds, maar ook overdag het gewenste effect geeft. Zo kun je overdag alert, gefocust en geconcentreerd blijven én kun je ‘s nachts beter en eerder slapen.